Kulturkvällar

Dogge håller föredrag på kulturkväll i Hagabergshallen

På bilden ser vi Dogge Doggelito på en kulturkväll hösten 2015.

Välkommen till sex kulturkvällar i Hagabergshallen hösten 2019! Under kulturkvällarna har du chansen att möta flera intressanta personer. Kulturkvällarna börjar kl 19.00.

Biljetter

Biljetter köper du i entrén som har öppet från kl 18.30. Biljettpris 100 kr för vuxna, 50 kr för ungdomar upp till 20 år. I entrén kan du även köpa kaffe och gott fikabröd.

Programbladet för kulturkvällarna hösten 2019 (PDF, öppnas i nytt fönster)

Program kulturkvällarna hösten 2019

25 september: Vendeltid är nu

Bengt Jägerskog
Bengt Jägerskog visar sin nya film och berättar om dess tillkomst. Historia ända tillbaks till Vikingatiden och en berättelse om Vendelbornas kamp mot ett motorvägsbygge som splittrar bygden. Denna kamp blev startskottet för Bengts nya filmprojekt.
 
Bengt Jägerskog är dokumentärfilmare och tidigare TV-fotograf på SVT i drygt 40 år. Missa inte denna fina film och den unika chansen att få filmskaparens egna kommentarer!
 

9 oktober: Eva-Karin Gyllenberg

Eva-Karin Gyllenberg
Eva-Karin är skribent på DN och expert på Stockholm. Denna kulturkväll får vi lära oss om ”Stockholm på trekvart”. Vi får se och höra många intressanta fakta om vår huvudstad och även pröva våra egna kunskaper i en liten frågesport!
 
Ta tillfället i akt och lär dig lite mer om vår vackra huvudstad!
 

23 oktober: Immanuel Gospel

Immanuel Gospel
En av landets bästa gospelkörer, under ledning av Nina Lundgren som också är en fantastisk solist. 
 
Kören har ett budskap om kärlek och en bättre värld.
 
Kom och upplev en stund av härlig gospelglädje!
 

13 november: Broula Barnahro-Oussi

Broula Barnahro-Oussi
”Elefanten i rummet – om hedersproblematik”. Om konflikten mellan tradition och modernitet och mellan religiöst och sekulärt.
 
Broula har under lång tid jobbat aktivt mot hederskultur, för jämlikhet, demokrati och kulturellt utbyte.
 
Kom och lyssna på denna engagerade och inspirerande kvinna!
 

27 november: Göran Wiklund/Johan Borgh

Göran Wiklund
Göran och Johan är tillbaka med ett nytt program! Detta är två musikanter i absolut toppklass! Göran är ju en av våra mest älskade lokalkändisar och Johan har nått stora framgångar i USA och håller på att etablera sig som en av de riktigt stora bluesgitarristerna.
 

4 december: Gustaf Sjökvists Kammarkör

Gustav Sjökvists kammarkör
Gustaf Sjökvists kammarkör bildades 1994 och består av 35 sångare, denna kväll får du höra 25 av dem. Kören är en av Sveriges mest erkända och är internationellt berömd.
 
Vi upprepar förra årets succé och välkomnar åter denna kör i världsklass som ger oss en fin och stämningsfull julkonsert!