Kulturkvällar

Dogge håller föredrag på kulturkväll i Hagabergshallen

På bilden ser vi Dogge Doggelito på en kulturkväll hösten 2015.

Välkommen till kulturkvällarna i Hagabergshallen hösten 2020! Under kulturkvällarna har du chansen att möta flera intressanta personer. Kulturkvällarna börjar kl 19.00.

För att vi ska kunna ha ett säkert avstånd mellan alla besökare, så har vi valt att begränsa antalet platser till max 40 per tillfälle.

Biljetter

Biljetter köper du i entrén som har öppet från kl 18.30. Biljettpris 100 kr för vuxna, 50 kr för ungdomar upp till 20 år. I entrén kan du även köpa kaffe och gott fikabröd.

Programbladet för kulturkvällarna hösten 2020 (PDF)

Program kulturkvällarna hösten 2020

9 september: Hans-Erik Nordin och Esbjörn Hagberg

Hans-Erik Nordin och Esbjörn Hagberg

I en önskan att fördjupa vänskapen växte en mejlbaserad dialog fram mellan biskoparna Esbjörn Hagberg och Hans-Erik Nordin. Dialogen resulterade i boken Mötas längs vägen. Den önskan författarna har för boken är att det samtal de för med varandra ska få en fortsättning i läsarens samtal med sig själv eller i dialog med andra.

Under hösten kommer det att anordnas en mötesserie utifrån denna bok. Denna kväll är en inledning då du får chans att träffa författarna och höra dem berätta om boken.

 

23 september: Marika Markovits

Marika Markovits

Marika har arbetat som Direktor för Stadsmissionen sedan 2004. Stockholms Stadsmission bedriver ett stort arbete för ett mänskligare samhälle genom social omsorg, arbetsintegration och utbildning. Tiggerifrågan har ju länge varit aktuell, och Marika har varit aktiv i debatten, och Stockholms stadsmission har initierat en särskild insats efter tiggeriförbuden.

Kom och lyssna på denna engagerade och kunniga kvinna!

 

7 oktober: Peter Hallström

Peter Hallström

Peter brukar bli beskriven som en doldis utanför musikbranschen. Men många av hans låtar har tagit sig in i den svenska folksjälen. ”Håll mitt hjärta” och ”Kärleksvisan” är två sånger som många har lärt sig älska. Denna kväll kommer han att sjunga nytt och gammalt material och berätta ur sitt liv och om sitt låtskrivande.

Han är även en erfaren sångare som bland mycket annat har körat på 10
melodifestivaler och 3 Eurovision Song Contest.

Denna kväll kommer han att sjunga nytt och gammalt material och berätta ur sitt liv och om sitt låtskrivande.

 

21 oktober: Polisen Henrik

Henrik Billstam

INSTÄLLD

När Henrik Billstam och hans kollegor fotpatrullerar på Storgatan i centrala Södertälje infinner sig ett visst lugn. De hinner inte gå många meter förrän de stannar och hälsar på någon. Efter många års tjänst inom polisen är de välkända för de flesta Södertäljebor.

Polisen Henrik är ”den patrullerande polisen i centrum”. Han började som polis i vår stad 1976 och har alltså erfarenheter från 45 års polisliv!

Denna kväll berättar han om sitt liv som polis. Vi får höra om tjuvar, kriminella, missbrukare men också om alldeles vanliga Södertäljebor. Hur är det idag jämfört med 80-talet? Blir allt sämre eller kan vi faktiskt se positiva saker i samhällsutvecklingen?

Vi får en unik chans att se tillvaron genom en erfaren polis ögon. Missa inte detta tillfälle!

 

4 november: God insikt ger vacker utsikt

God Insikt

Om längtan, om att kunna göra val, om att kunna flyga, om att våga, om att hitta en bra utsiktspunkt för att se lite längre – få en ny insikt. Denna kväll får vi höra sånger av Amanda Ginsburg, Elise Einarsdotter, Lill Lindfors med flera.

Lotta Köhlin är en välrenommerad sångerska som vi bl.a. kunnat höra i
Täljerevyn. Lena Lindell och Bo Lindell har arbetat tillsammans med olika
föreställningar sedan 1989 och var båda verksamma i musikteatergruppen
Oktober.

Kom och se denna fina och tänkvärda föreställning!

 

18 november: Ulrich Schulte

Ulrich Schulte

Nykvarnsbon Ulrich Schulte har arbetat som porträttfotograf i över 30 år. Han har vunnit SM flera gånger och även fått många internationella utmärkelser.

Denna kväll kommer främst att handla om den resa Ulrich nyligen gjorde till Etiopien, då han besökte och dokumenterade en folkstam som levt helt avskuren från det moderna samhället, där uråldriga riter och traditioner lever kvar.
”Jag vill förmedla det som finns kvar av en kultur som är på väg att försvinna” säger Ulrich själv.

Hans bilder från resan är omskakande. Hyddor, 40 gradig värme, vattenbrist i ett land med moderna städer och industri. Ulrich har med sin kamera lyckats fånga den skönhet som ändå finns, och flera av de bilder vi kommer att få se har vunnit priser internationellt.

Ikväll visar Ulrich sina bilder och berättar om resan och sitt liv som fotograf.

 

2 december: All Saints Gospel

All Saints Gospel på scenen

Denna kör, med hemvist i Alla Helgons kyrka, har besökt oss tidigare, så vi vet att man kan förvänta sig en stund med härlig och glad gospel! Och en och annan julsång kan det nog bli också!

Passa på att inleda advent med en rejäl dos glad och energirik gospel!