Kulturkvällar

Dogge håller föredrag på kulturkväll i Hagabergshallen

På bilden ser vi Dogge Doggelito på en kulturkväll hösten 2015.

OBS! Alla återstående kulturkvällar fr.o.m. 1 april är inställda p.g.a. coronaviruset. Vi hoppas kunna välkomna alla tillbaka med ett nytt program hösten 2020!

Välkommen till sex kulturkvällar i Hagabergshallen våren 2020! Under kulturkvällarna har du chansen att möta flera intressanta personer. Kulturkvällarna börjar kl 19.00.

Biljetter

Biljetter köper du i entrén som har öppet från kl 18.30. Biljettpris 100 kr för vuxna, 50 kr för ungdomar upp till 20 år. I entrén kan du även köpa kaffe och gott fikabröd.

Programbladet för kulturkvällarna våren 2020 (PDF, öppnas i nytt fönster)

Program kulturkvällarna våren 2020

19 februari: Are Norrhava

Are Norrhava
”Djup tid & tunna ställen – Om vår tids andlighet och livets genomskinlighet”.

 

I en samtid full av skärmar och brus är det lätt hänt att genuin kontakt blir till en bristvara. Vi förlorar lätt kontakten såväl med oss själva som med varandra – och Gud.

Are Norrhava är präst i Katarina församling, meditationslärare och berättare. Han är aktuell med boken ”Djup tid och tunna ställen” och medverkar regelbundet i Tankar för dagen och Helgsmål i P1.

Kom och lyssna på denna kloka och fascinerande man!

 

11 mars: Leif Brixmark Kvartett

Leif Brixmark

Leif Brixmark Kvartett är en musikalisk häxkittel som sjuder av inslag ur så många stilar att den färdiga anrättningen inte låter som något annat. Leif Brixmark har skrivit det mesta materialet, som av de skickliga musikerna formas till en vital blandning där den svenska vistraditionen krockar med grekisk musik och klezmer, där jazzen och bluesen möter europeiskt burleskeri.

Detta är en orkester som engagerar sin publik, den energi som bandet utstrålar från scenen är mycket smittsam. Några utdrag ur konsertrecensioner bekräftar detta: ”Publiken ville inte sluta applådera” (SvD) ”En av de bästa konserterna under hela festivalen” (Sundsvalls Tidning).

Kom och få en härlig, uttrycksfull och kanske omskakande musikupplevelse!

 

1 april: God insikt ger vacker utsikt

Inställt pga coronaviruset

God Insikt

Om längtan, om att kunna göra val, om att kunna flyga, om att våga, om att hitta en bra utsiktspunkt för att se lite längre – få en ny insikt.

Denna kväll får vi höra sånger av Amanda Ginsburg, Elise Einarsdotter, Lill Lindfors, Sven-Erik Magnusson, Grete Havnesköld, Bo Lindell med flera.

Lotta Köhlin är en välrenommerad sångerska som vi bl.a. kunnat höra i Täljerevyn. Lena Lindell och Bo Lindell har arbetat tillsammans med olika föreställningar sedan 1989 och var båda verksamma i musikteatergruppen Oktober.

Kom och se denna fina och tänkvärda föreställning!

 

15 april: Polisen Henrik

Inställt pga coronaviruset

Henrik Billstam

När Henrik Billstam och hans kollegor fotpatrullerar på Storgatan i centrala Södertälje infinner sig ett visst lugn. De hinner inte gå många meter förrän de stannar och hälsar på någon. Efter många års tjänst inom polisen är de välkända för de flesta Södertäljebor.

Polisen Henrik är ”den patrullerande polisen i centrum”. Han började som polis i vår stad 1976 och har alltså erfarenheter från 45 års polisliv!

Denna kväll berättar han om sitt liv som polis. Vi får höra om tjuvar, kriminella, missbrukare men också om alldeles vanliga Södertäljebor. Hur är det idag jämfört med 80-talet? Blir allt sämre eller kan vi faktiskt se positiva saker i samhällsutvecklingen?

Vi får en unik chans att se tillvaron genom en erfaren polis ögon. Missa inte detta tillfälle!

 

29 april: Marika Markovits

Inställt pga coronaviruset

Marika Markovits

Marika började sitt arbete som Direktör för Stadsmissionen 2004. Organisationen var då kritiserad och i ekonomisk kris. Hon såg direkt sin viktigaste uppgift i att återskapa självkänslan för dem som jobbade i organisationen och att återupprätta förtroendet för Stadsmissionen hos allmänheten.

Stockholms Stadsmission bedriver ett stort arbete för ett mänskligare samhälle genom social omsorg, arbetsintegration och utbildning. Målet är att främja delaktighet och jämlikhet och motverka utanförskap.

Den senaste tiden har tiggerifrågan varit aktuell, och Marika har varit aktiv i debatten, och Stockholms stadsmission har initierat en särskild insats efter tiggeriförbuden. Enligt henne kan besluten bryta mot mänskliga rättigheter, och är ett sätt för politiker att plocka lättköpta poäng.

Kom och lyssna på denna engagerade och kunniga kvinna!

 

13 maj: Ulrich Schulte

Inställt pga coronaviruset

Ulrich Schulte

Nykvarnsbon Ulrich Schulte har arbetat som porträttfotograf i över 30 år. Han har vunnit SM flera gånger och även fått många internationella utmärkelser.

Denna kväll kommer främst att handla om den resa Ulrich nyligen gjorde till Etiopien, då han besökte och dokumenterade en folkstam som levt helt avskuren från det moderna samhället, där uråldriga riter och traditioner lever kvar.
”Jag vill förmedla det som finns kvar av en kultur som är på väg att försvinna” säger Ulrich själv.

Hans bilder från resan är omskakande. Hyddor, 40 gradig värme, vattenbrist i ett land med moderna städer och industri. Ulrich har med sin kamera lyckats fånga den skönhet som ändå finns, och flera av de bilder vi kommer att få se har vunnit priser internationellt.

Ikväll visar Ulrich sina bilder och berättar om resan och sitt liv som fotograf.