Kulturkvällar

Dogge håller föredrag på kulturkväll i Hagabergshallen

På bilden ser vi Dogge Doggelito på en kulturkväll hösten 2015.

Välkommen till sex kulturkvällar i Hagabergshallen hösten 2018. Under kulturkvällarna har du chansen att möta flera intressanta personer. Kulturkvällarna börjar kl 19.00.

Biljetter

Biljetter köper du i entrén som har öppet från kl 18.30. Biljettpris 100 kr för vuxna, 50 kr för ungdomar upp till 20 år. I entrén kan du även köpa kaffe och gott fikabröd.

Programbladet för hösten 2018 i PDF-format (1 MB, ladda ned Adobe Reader)

OBS! Programförändring för kulturkvällen den 21 november (se nedan). Programbladet visar det ursprungliga utbudet. 

Program kulturkvällar hösten 2018

Mats Berggren19 september: Mats Berggren – om sina böcker och sitt skrivande
Mats är en mycket produktiv författare och en äkta Södertäljebo! Han tilldelades i år LT:s kulturpris. Har tidigare arbetat som metallarbetare på Scania. Han har skrivit ett stort antal böcker, både för vuxna och ungdomar. Senaste boken är ”Vindsröjning” som handlar om hur ungdomar på Västergårdsgymnasiet hittar meningsfulla aktiviteter istället för att dras in i destruktiva miljöer. Det
mesta av Mats skrivande behandlar viktiga ämnen som hedersvåld, klass- och kulturskillnader samt orättvisa förhållanden i arbetslivet.

Denna kväll berättar Mats om sina böcker och sitt skrivande. Ta chansen att träffa en av våra finaste lokala författare!

Creed Gospel Group uppträder live på scen3 oktober: Credo Gospel Group
Creed Gospel Group är en nystartad gospelgrupp som har sina rötter i kristna skolgruppen Credos gospelprojekt på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Det är en kör med pianist som tillsammans vill sprida sången och musikens glädje och det glada budskapet. De framför musik av bland annat Andrae Crouch, Kirk Franklin och Trey McLaughlin, både ny ”Contemporary” gospel och mer klassisk repertoar. I våras gjorde de en konsert tillägnad Andrae Crouch och hans musik i Korskyrkan i Stockholm. Kören leds av Maja Hillered och ackompanjeras på piano av Johannes Jareteg.

Detta är en liten men högklassig gospelgrupp! En härlig glad och svängig gospelkväll utlovas!

Carl Dahlbäck och Helen Västberg sjunger och spelar på scen17 oktober: I Stillhetens rymd
Många har genom åren fascinerats och inspirerats av Dag Hammarskjölds bok ”Vägmärken”.

Den förra generalsekreteraren för FN var inte bara en stor fredsivrare utan även en mystiker och djupt troende kristen. I det nyskrivna materialet ”I Stillhetens rymd” möter Hammarskjölds texter och tankar vår tids tankeströmningar. Själv kallade Dag Hammarskjöld sin bok ”en sorts ’vitbok’ rörande mina förhandlingar med mig själv – och Gud”.

Denna kväll får vi höra sånger, läsningar och reflektioner ur Dag Hammarskjölds Vägmärken, framförda av Carl Dahlbäck och Helen Västberg.

Marija Fischer OdénBokomslag till Tvåhjärtat7 november: Marija Fischer-Odén
Det är hungertid, orostid – en tid av korta somrar med magra skördar och långa, hårda vintrar. Rädslan följer i hungerns spår, och får en jordemor att gå ut i skogen för att sätta ut det märkliga hennes egen svärdotter fött. Sju år senare måste hon ge sig av för att finna varelsen tillsammans med sin svartsinte son och sin lärling. De förföljs av korpar och får ett
lodjur som vägvisare, och snart märker de att skogen döljer sådant de trodde bara fanns i sagorna.

I Hälsingland finns skogar som är så stora att vad som helst skulle kunna hända utan att någon skulle behöva veta om det. Den tanken fick Marija att börja skriva den trilogi om väsen, Gudar, maktkamp och magi vars första del ”Tvåhjärtat” släpptes i juni.

Denna kväll berättar hon om sitt skrivande och de svenska myter och sagor som inspirerat henne.

Karin WesterbergJohanna Halvardsson21 november: Karin Westerberg/Johanna Halvardson
Detta blir en kväll att minnas! Två fantastiska sångerskor gör en konsert tillsammans där vi får njuta av deras härliga sångröster och Karins uttrycksfulla pianospel. Karin är ju känd från sina säsonger som pianist i ”Så ska det låta” men har spelat och sjungit i många sammanhang, senast i uppsättningen av ”Bläck eller Blod” på Riksteatern i Stockholm.
Johanna är en erfaren sångerska och dansare som har haft roller i musikaler som ”West Side Story” och ”Evita”. Hon har också körat och dansat med artister som Peter Jöback, Charlotte Perelli och Carola.

Missa inte denna kväll då två riktiga stjärnor möts!

Gustaf Sjökvists kammarkör samlad för gruppbild i gräset5 december: Gustaf Sjöqvist Kammarkör
Denna kör anses av många vara en av de absolut främsta körer vi har i Sverige idag. De har bl a sjungit på Nobelfesten, vid Kronprinsessan Viktoria
och prins Daniels bröllop och ett flertal gånger på det TV-sända nyårsfirandet på Skansen. De har också spelat in ett stort antal CD-skivor, både själva
och tillsammans med andra artister som t ex Barbara Hendricks och the Real Group, och turnerat över hela världen. Det blir ett unikt tillfälle att se
och höra denna kör på nära håll!

Vi känner oss hedrade att de vill besöka oss och bjuda på en högklassig och stämningsfull julkonsert!