Kulturkvällar

Dogge håller föredrag på kulturkväll i Hagabergshallen

På bilden ser vi Dogge Doggelito på en kulturkväll hösten 2015.

Välkommen till sex kulturkvällar i Hagabergshallen våren 2019! Under kulturkvällarna har du chansen att möta flera intressanta personer. Kulturkvällarna börjar kl 19.00.

Biljetter

Biljetter köper du i entrén som har öppet från kl 18.30. Biljettpris 100 kr för vuxna, 50 kr för ungdomar upp till 20 år. I entrén kan du även köpa kaffe och gott fikabröd.

Programbladet – kulturkvällar våren 2019 (PDF, 2 MB, öppnas i nytt fönster)

Program kulturkvällarna våren 2019

Anders Arborelius20 februari: Biskop Anders Arborelius
Anders Arborelius blev utnämnd till biskop av påve Johannes Paulus II 17 november 1998. Han är den första katolska biskopen i Sverige med svenskt ursprung sedan den lutherska reformationen på 1500-talet.

Biskopen säger i sin programförklaring: ”I vår tid har man ofta glömt bort att vår främsta plikt – och vårt privilegium – är att ära och förhärliga Gud. Människan förminskas inte av det, tvärtom, hon blir större, friare, lyckligare. Att hjälpa människor upptäcka det är en av mina största önskningar.”

Påve Franciskus meddelade den 21 maj 2016 att biskop Anders Arborelius skulle utses till kardinal. Anders Arborelius är den förste svensk som har utsetts till kardinal.

Denna kväll får vi en föreläsning och dialog på temat ”Katolska kyrkan i Sverige idag”.

Spela aldrig Mozart6 mars: Spela aldrig Mozart
Paolo Levi, berömd violinist, har spelat i alla stora konserthus runt om i världen. På sin repertoar har han musik av alla de stora mästarna – utom Mozart. Han har aldrig spelat Mozart inför publik. Varför?

Detta är en berättelse om musikerna som spelade för livet. Hur de undkom förintelsen, för att de var just musiker. Hur de tvingades spela för bödlarna – och för sitt eget folk på väg mot gaskamrarna.
En föreställning som sätter ljus på frågan om alla människors lika värde, mänskliga rättigheter och vikten av att vi tillsammans värnar ett demokratiskt samhälle.

Bo Lindell och Ewa Carlsson är skådespelare och musiker och föreställningen innehåller musik, dialog och teater.

Patricia Tudor Sandahl27 mars: Patricia Tudor Sandahl
”Så länge vi lever har vi chansen att växa och blomstra. Livet går ut på detta. Hela livet. Det tror jag stenhårt på. Vi ställs dagligen inför val. Vad för sorts människa vill jag bli? Vilken väg vill jag gå? Hur jag lever i min vardag påverkar inte bara mig, utan också människor omkring mig. I sin förlängning påverkar det världen!”

Patricia Tudor Sandahl är  psykoterapeut och författare och har skrivit ett flertal böcker med åldrandet som tema.

Ikväll får vi en föreläsning och dialog på temat ”Modet att åldras”.

Sofia Gospel10 april: Sofia Gospel
Sofia Gospel är en kör med inriktningen att sprida hopp och glädje genom gospeln!

Kören har sin hemvist i Sofia församling och leds av Dan Arvefjord. Förutom att sjunga på gudstjänster är kören mycket aktiv och gör många egna konserter, emellanåt till välgörande ändamål och ofta i samarbeten med kända artister – några medverkande genom åren har varit: Latin Kings, Blossom Tainton och Consuela del Pilar.

Vi kommer att få en kväll fylld av härlig, svängig och glad gospel!

Kiral24 april: Kiral
Kiral består av tre välrenommerade Södertäljemusiker: Klas Ahlman gitarr, Christian Lehnberg bas och Filip Fjellström trummor. Musiken är atmosfärisk, lekfull och vacker. Trion spelar egenkomponerad musik inspirerad av bl.a. Pat Metheny och John Abercrombie. Låtarna präglas av konkreta teman som utvecklas och utforskas vidare genom improvisation.

Kiral har tidigare varit ett uppskattat inslag vid lunchkonserter på Trombon samt framträtt i Södertälje Konsthall.

Missa inte denna kväll då vi får lyssna till högklassig och njutbar jazz!

Knut Fischer Bluesband8 maj: Knut Fischer Bluesband
Knut Fischer är ett välkänt namn för många Södertäljebor. Han har utvecklat en alldeles egen stil och skriver låtar som är lika mycket blues som visa, rock och pop.

Texterna är alltid tänkvärda och berör många aspekter av hur det är att vara människa – glädje, tvivel, tro och hopp.

Kvällens konsert kommer att innehålla både Knuts eget material och låtar av andra artister.

Bandet består av en glad samling Södertäljemusikanter. Det kommer att bli en kväll med glädje, innerlighet och spontanitet!

Välkommen!