Kulturkvällar

Dogge håller föredrag på kulturkväll i Hagabergshallen

På bilden ser vi Dogge Doggelito på en kulturkväll hösten 2015.

Välkommen till sex kulturkvällar i Hagabergshallen våren 2018. Under kulturkvällarna har du chansen att möta flera intressanta personer. Kulturkvällarna börjar kl 19.00.

Biljetter

Biljetter köper du i entrén som har öppet från kl 18.30. Biljettpris 100 kr för vuxna, 50 kr för ungdomar upp till 20 år. I entrén kan du även köpa kaffe och gott fikabröd.

Nedladdningsbart program hittar du här (PDF, 949 kB, ladda ned Adobe Reader)

Program kulturkvällar våren 2018

Birka Gospel21 februari: Birka gospel
Vi inleder vårens kulturkvällar med en stor och härlig gospelkör! Birka Gospel är en kör hemmahörande på Ekerö. Pernilla Thörewik och Jenny Alvén är ledare för kören och har funnits med sen starten hösten 2013. Birka Gospel består av ett 40-tal sångare som bjuder på en blandad repertoar, främst gospel, soul, pop och visa.

Kom och lys upp vintermörkret med lite glad och svängig gospel!

Kerstin Oderhem7 mars: Kerstin Oderhem – EFS nya missionsföreståndare
Den 1 september 2017 tillträdde Kerstin Oderhem tjänsten som ledare för EFS. Dessförinnan var hon distriktsföreståndare för EFS sydöstra distrikt i sju år.

Kerstin säger att ”arbetet inom kyrkan är relationellt och det handlar om att bygga förtroende. Man får aldrig sluta att vara nyfiken, då är det dags att göra något annat.” Nu får vi chansen till ett öppet och nyfiket möte där Kerstin kommer att dela sina tankar om sitt uppdrag och vår gemensamma framtid.

Existens28 mars: För kärlekens skull – Existens framför sånger av Ted Gärdestad
Existens är en duktig samling sångare och musiker med hemvist i Nykvarn. De har gjort ett flertal omtyckta föreställningar, bland annat en reviderad version av Jesus Christ Superstar som gick för utsålda hus och en egen föreställning ”Ett enda liv” med musik från Queen, Lady Gaga, Johnny Cash och Bo Kaspers Orkester på temat medmänsklighet, mot rasism och främlingsfientlighet.
I samband med att den nya filmen ”Ted” släpptes så har de satt ihop ett program med arrangemang av några av Ted Gärdestads låtar.
Kom och lyssna på dessa fina låtar i nya och unika arrangemang!

Hans-Erik Nordin18 april: Hur ser Svenska kyrkan på konflikten mellan Israel och Palestina?
Både Sverige och Svenska kyrkan är måna om att det är fredliga uppgörelser som ska ske i mellanöstern och att det inte handlar om att stödja den ena eller andra parten gentemot den andre. Båda parter ska ha rätt till fredlig existens.
Vi är i ett läge där förhandlingar gått i stå och där extremistgrupper får allt mer röst. Nu måste något ske som bryter det.
Hans-Erik Nordin, f.d. biskop och ansvarig för Svenska kyrkans relationer med den palestinsk-lutheranska kyrkan, berättar och diskuterar kring Svenska kyrkans syn på Israel/Palestina-konflikten. Kom och lyssna på denna engagerade och kunniga man!

Lindetorp och Lindström2 maj: Högt i Stjärnehimlen – Hans Lindetorp och Staffan Lindström tolkar psalmer
Hans Lindetorp (lärare på musikhögskolan och bl.a. känd för sina samarbeten med Rönninge Showchorus) och Staffan Lindström (Körledare och lärare på Södertälje musikklasser) har skrivit nya arrangemang på några av våra mest älskade psalmer som t.ex. ”Högt i stjärnehimlen” och ”Jag har ofta frågor Herre”. De har funnits utgivna i notform men släpps nu i vår på en ny CD där Staffan spelar bas och gitarr och Hasse spelar härligt gospelpiano och båda sjunger. Här framför de ett urval av psalmerna i spännande arrangemang med klang av Gospel, jazz och pop.

Charlotta von Zweigbergk16 maj: Charlotta von Zweigberk
Charlotta von Zweigbergk är journalist och författare. Under decennier har hon arbetat som frilansjournalist inom ämnen som populärpsykologi, personporträtt och samhällsfrågor. Hon har även haft egen spalt i DN och Aftonbladet. 2016 blev hon nominerad till Augustprisets fackbokskategori för boken Fattigfällan, vilken är hennes elfte bok och som kritiskt beskriver ett icke fungerande välfärdssystem och hur lätt det är att hamna utanför samhället.

Ta chansen att lyssna till denna skickliga kulturpersonlighet när hon berättar om sitt författarskap och boken ”Fattigfällan”!