Röster från kursdeltagare

Samtal mellan fyra personer

Detta är vad några elever på Hagabergs folkhögskola tycker om kurserna och skolan.

”Jag valde Hagaberg för att jag behövde studera i ett lugnare tempo och jag hade hört mycket bra om skolan. Här skulle man få gå i en klass med samma klasskamrater och lärare hela tiden. Det var lätt att komma in i gruppen och känner man sig trygg och säker går det så mycket lättare att plugga. Dessutom är maten jättegod i matsalen!”
Claudia, 24år

”Jag hade tankar om att plugga vidare och vill gärna läsa juridik, därför behövde jag gymnasiekompetens. Det fanns ett par skolor att välja emellan, men jag blev rekommenderad att besöka Hagaberg och eventuellt söka plats här. Väl här kände jag direkt att detta var skolan för mig! Skolan är vackert placerad i en fin parkmiljö med ett stort och grönt skolområde. Efter två år på Hagaberg har jag aldrig ångrat en sekund att jag valde att gå just här!”
Metin, 35år

”Jag har gått Hälsopedagogutbildningen här och tyckte att blandningen av teoretiska studier och praktiska övningar var väl avvägd. Efter det ville jag studera vidare, men behövde komplettera en del ämnen. Det kändes naturligt att göra den kompletteringen här på Hagaberg. Att jag valde att studera på folkhögskola är för att jag gillar att studierna är integrerade med socialt engagemang, diskussioner och samarbete. Detta ger en fördjupad kunskap som man bär med sig genom livet.”
Madeleine, 47år

”Att studera på Hagaberg ger en både en kunskapsmässig utveckling och ett intressant utbyte av erfarenheter och tankar med människor i blandade åldrar. Tiden på Hagaberg har gett mig lust och ett intresse att studera vidare. Här blir alla elever sedda och accepterade för den de är och det tror jag är orsaken till det lugn och den goda stämning som genomsyrar alla skolans utbildningar.”
Anders, 25år

”Självkänslan har vuxit till sig i en lugn och utvecklande miljö. Det är otroligt skön stämning med alla olika typer av personligheter samlade. Jag är glad att jag fick börja här på Hagaberg istället för på en vanlig gymnasieskola.”
Cissela, 19 år