Viktigt att veta om Kyrkans grundkurs

Vy över kapelletAnsökan

På ansökningssidan hittar du en länk till ett digitalt formulär.

Antagning

Antal kursdeltagare som antas är ca 20-25 per årskurs. Antagningsvillkor: Gymnasieutbildning, grundläggande datorvana. Ansökningarna behandlas efter sista ansökningsdag av kursledningen, som också tar gemensamt beslut om antagning.

Alla sökande kallas till en intervju.

Utbildningskostnader

Kursen har en allmän avgift på 350 kr som faktureras vid kursstart. Kostnader för inköp av kurslitteratur tillkommer. Litteraturlista skickas under vecka 50 till alla som tackat ja till sin plats. Maten är obligatoriskt och kostar 650 kronor per träff, även för dig som bor på vandrarhemmet. I matpaketet ingår tre luncher, två middagar, tre fika samt frukt lördag eftermiddag.

Kursen utgör en helhet där både föreläsningar och måltider ingår, reflektionen under måltiderna är en del av inlärningsprocessen.

Boende

Du som läser distanskursen kan bo på vårt vandrarhem vid närträffarna. Boende bokas av den enskilde studenten. I boendet ingår frukost och kvällsfika.

  • Boende i enkelrum: 750 kr per person och närträff.
  • Boende i dubbelrum: 525 kr per person och närträff.

Kursintyg

Efter avslutad kurs utfärdas ett kursintyg till den som fullgjort kursen enligt kursplanen. För godkänt på Svenska kyrkans grundkurs krävs att:

  • Samtliga uppgifter är genomförda utifrån de riktlinjer som kursplanen satt upp som kriterier för respektive kurs.
  • Den totala frånvaron ej överstiger 80 %.

Mer information

Vill du veta mer? Kontakta kursansvarig:
Susanne Åström
073-411 77 37
susanne.astrom@hagaberg.org