Viktigt att veta

Förberedande fritidsledare socialpedagogikLäsårstider

Vårterminen 2019 startar den 10 januari och pågår till den 12 juni. Höstlov, jullov, sportlov och påsklov är undervisningsfria.

Läsårstiderna för 2019-2020 är 26 augusti till 29 maj.

Skoldagen

Skoldagen börjar kl. 8.45 och slutar senast kl. 16.30. Det är normalt tre lektionspass per dag där varje lektion är 90 minuter. Vi har lunchrast i 60 minuter, då kan du äta i skolans restaurang eller ha med egen mat. Det finns även en cafeteria på skolan med enklare mat och dryck.

Det skolgemensamma

I dina studier på folkhögskola så ingår det skolgemensamma aktiviteter. I dessa får du utifrån olika teman möta studerande från andra kurser. Utifrån fritidsledarens yrkesroll så är dessa möten både berikande och kvalificerande.

Drogfritt

På Hagabergs folkhögskola har vi en drogfri miljö. Därför har vi som krav att alla som söker sig till oss är beredda att bidra till detta. Du som har varit beroende av droger av något slag är välkommen då du har varit drogfri i två år. Se till att någon av dina referenser i så fall kan intyga detta.

Behörighet

För att kunna klara studierna på den Förberedande fritidsledarutbildningen behöver du ha klarat av motsvarande 2 år (1600 p) med godkänt resultat på ett gymnasieprogram eller motsvarande. Du som inte är svensk medborgare behöver uppehållstillstånd för att studera hos oss.

Närvaro

För att kunna tillgodogöra sig utbildningen räknar vi med att du är närvarande på samtliga schemalagda moment.

Allmänna kostnader

På den förberedande fritidsledarutbildningen har vi dels en allmän avgift på 700 kr, dels en materialkostnad på 500 kr. Kostnader för litteratur och resor till studiebesök tillkommer. Lunch erbjuds till en kostnad från 55 kr per måltid.

Internatkostnad

Inackordering kostar från 3 900 kr per månad. Frukost ingår under dagar med undervisning.

Mer information

Vill du veta mer? Kontakta kursansvarig:
Pierre Rubensson
08-550 910 38
pierre.rubensson@hagaberg.org