Viktigt att veta om Fritidsledarutbildningen

Fritidsledare i grupp

Här nedan följer några praktiska saker som du måste känna till innan du kan bli antagen till Hagabergs folkhögskola.

Utbildningskostnader

Undervisningen på utbildningen är kostnadsfri. Däremot har vi en allmän avgift på 700 kr per termin. Den allmänna avgiften täcker bland annat kostnader för försäkring och visst material.

Du förväntas själv skaffa din kurslitteratur och stå för kostnaden. Du kan påverka kostnaden beroende på om du väljer att köpa böcker eller låna på till exempel biblioteket eller köpa begagnat. Om du väljer att köpa all kurslitteratur ligger kostnaden på cirka 1 700–2 000 kr per termin. Vi förutsätter att du har tillgång till aktuell litteratur när delkurserna startar.

Under läsåret förekommer det att vi åker på studiebesök. Du står då själv för reskostnaden (inom SL-området).

I början av ettan åker vi på en tvådagars kick-off med övernattning. Då betalar du mat, logi och resor för max 1 000 kr. I slutet av tvåan är vi på friluftsläger fyra-fem dagar med övernattning för max 4 000 kr per person. Här är du med och planerar upplägget och kan påverka kostnaden. Självkostnadspris för mat, boende och resor gäller. Dessa övernattningar ingår som obligatoriska moment i utbildningen. Om du inte redan har till exempel vandrarskor, stövlar, regnplagg, ryggsäck, termos och sittunderlag så kommer du under utbildningstiden behöva skaffa det – räkna med 4 000 kr.

Lunch erbjuds på skolan från 70 kr per dag. Det finns möjlighet att bo på skolans internat. Inackordering inklusive frukost kostar 3 900 kr per månad.

Alla ovanstående priser med reservation för ev. ändringar.

Drogfritt

På Hagabergs folkhögskola har vi en drogfri miljö. Därför har vi som krav att alla som söker sig till oss är beredda att bidra till detta. Hagabergs folkhögskolas alkohol- och narkotikapolicy (PDF).

Behörighet, ansökan och antagning

Läs mer om behörighetskrav, ansökan och antagning till Fritidsledarutbildningen.

Mer information

Vill du veta mer? Kontakta kursansvarig:
Pierre Rubensson
08-550 910 38
pierre.rubensson@hagaberg.org