Folkhögskola

Kursdeltagare sitter i gräset och skriver

På Hagabergs folkhögskola, i en lummig park mitt i Södertälje, träffas cirka 300 deltagare med olika mål och fokus. En del kompletterar sina tidigare studier med en yrkesutbildning – andra hade aldrig trott att de skulle börja plugga igen. För många är tiden på folkhögskola en av de bästa i livet. En plats att utvecklas och lära i gemenskap med andra människor och i en annan form än det vanliga skolsystemet.

På Hagaberg kan du få grundläggande behörighet på Allmän kurs, läsa SFI, skaffa dig en yrkesutbildning till fritidsledare, prova på studier i Startblocket, få en nystart på Livskunskap eller Origo efter psykosocialt tuffa tider, genomföra Kyrkans grundkurs på distans eller gå bibelskola i en av våra filialer.

Se en kort inspirationsfilm om våra yrkesutbildningar:

Kurserna är många och med olika innehåll. En del är krävande yrkesutbildningar och andra syftar till återhämtning, men gemensamt är fokus på möte och samtal. Alla har något att bidra med och genom samtalet gör vi kunskapen till vår egen.

Röster från kursdeltagare

”Jag valde Hagaberg för att jag behövde studera i ett lugnare tempo och jag hade hört mycket bra om skolan. Här skulle man få gå i en klass med samma klasskamrater och lärare hela tiden. Det var lätt att komma in i gruppen och känner man sig trygg och säker går det så mycket lättare att plugga. Dessutom är maten jättegod i matsalen!”
Claudia, 24år

”Självkänslan har vuxit till sig i en lugn och utvecklande miljö. Det är otroligt skön stämning med alla olika typer av personligheter samlade. Jag är glad att jag fick börja här på Hagaberg istället för på en vanlig gymnasieskola.”
Cissela, 19 år

Allmän information för studerande

Läs om studeranderätt, pedagogisk grundsyn, internatet och annat.