Kom till Hagaberg och få vårkänslor!

Onsdagen den 3 maj kl. 19 kan du frossa i vårkänslor när Rosenborgsskolans duktiga musikelever sjunger in våren. Både gamla godingar och nyare sånger utlovas. Som vanligt går det att köpa fika på plats, och inträdet är 100 kr.

Dags att söka Hagabergs kurser!

Vad ska du göra i höst? Kanske hitta nya vägar till studier och jobb i en fin miljö och med trevliga människor i en annorlunda skolform. Nu är det dags att söka till utbildningarna på Hagabergs folkhögskola.

På Hagaberg kan du få grundläggande behörighet på Allmän kurs, läsa SFI, skaffa dig en yrkesutbildning som hälsopedagog eller fritidsledare, prova på studier i Startblocket, få en nystart på Livskunskap eller Origo efter psykosocialt tuffa tider, genomföra Kyrkans grundkurs på distans, gå bibelskola i en av våra filialer eller delta i en kortkurs för synskadade. Kurserna är många och med olika innehåll. En del är krävande yrkesutbildningar och andra syftar till återhämtning, men gemensamt är fokus på möte och samtal. Alla har något att bidra med och genom samtalet gör vi kunskapen till vår egen.

Läs mer om utbildningarna på http://www.hagaberg.fhsk.se/index.php/folkhogskola/
Ansök på http://hagaberg.fhsk.se/ansokan/

9 av 10 fritidsledare får jobb efter utbildningen

Ny undersökning:
Nio av tio fritidsledare får jobb efter examen Bland de som tog fritidsledarexamen under 2016 hade 90 procent en relevant anställning sex månader senare. Det visar en ny undersökning gjord av samverkansorganisationen Fritidsledarskolorna.

De flesta fritidsledare jobbar i skolan eller i olika former av fritidsverksamhet för barn och ungdomar. Arbetet spänner över många verksamhetsområden, från öppna fritidsgårdar och föreningsliv till boenden för barn och unga. Många fritidsledare jobbar också med särskilda målgrupper, exempelvis personer med funktionsnedsättning, ungdomar i långtidsarbetslöshet och nyanlända.

Vart tog de vägen 2017

Fritidsledarutbildningen på Hagaberg

Är du vår nya skoladministratör?

Skoladministratör – 100%

Vi söker en administratör med erfarenhet av ekonomi och skoladministrativt arbete. Du ser det positiva i mötet med människor och är lyhörd för människors behov och har ett gott bemötande av varje enskild individ.

Vi söker en skoladministratör med ansvarar för folkhögskolans hela kursadministration. I tjänsten ingår även bokföring, fakturering, statistikuppgifter samt att ta fram ekonomiska underlag. Erfarenhet från SchoolSoft är meriterande, programmet används för vår administration, dokumentation, intyg, redovisning samt kontakter med kursdeltagare och myndigheter. Du är strukturerad och har lätt för dialog och samverkan.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, som inleds som provanställning, med omfattningen 100 %. Planerat tillträde augusti 2017.

Övrigt
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

På Hagabergs folkhögskola finns allmän kurs, fritidsledarutbildning, hälsopedagogutbildning, livskunskap och kyrkans grundkurs. Vi har också svenska för invandrare (sfi), etableringskurs för nyanlända, studiemotiverande folkhögskolekurs, kurser för äldre synskadade och praktikplatser på Origo.

Hagaberg är också en konferensanläggning med egen restaurang och vandrarhem.

Hagabergs folkhögskola är en oas i Södertälje, en levande mötesplats och arena för bildning och viktiga samtal. Vi möter människor i olika åldrar, från olika kulturer och i olika skeden i livet. Folkhögskolan har den inomkyrkliga rörelsen EFS Mittsverige som huvudman.

Sista ansökningsdag: 2017-03-31
Vi tar emot ansökan via e-post: reception@hagaberg.org

För ytterligare information om tjänsten kontakta oss på 08-550 910 00
Skolledning bitr rektor Anders Claesson 08-550 910 09
Facklig representant Madlene Roth

 

Kontorsbild skoladministratör

Håll utkik efter Hagaberg den 24 mars!

Fredagen den 24 mars är det folkhögskolans dag i hela landet. I Södertälje kommer det att märkas mest i Fornhöjden, Brunnsäng och Lunagallerian. Där har du chansen att träffa livs levande deltagare och lärare från Hagabergs folkhögskola som kan berätta vilka kurser som finns och hur det är att gå på skolan. Kanske är du själv nyfiken eller känner någon som borde söka. Tipsa om dagen och sätt ett kryss i almanackan!

Dags för vårens första kulturkväll!

Onsdagen den 22 februari börjar Hagabergs kulturkvällar igen. Först ut är Bengt Jägerskog som fokuserar på det aktuella ämnet ”Ett annat USA”. Han berättar om sitt arbete som utrikeskorrespondent i USA – både om presidentvalskampanjer och möten med mindre lyckligt lottade amerikaner.

Som vanligt händer detta i Hagabergshallen kl 19. Inträdet är 100 kr, 50 kr för personer under 20 år och gratis för anställda och studerande på Hagabergs folkhögskolaAffisch.Bengt Jägerskog. Det går också att köpa fika.

Vårens kulturkvällar på Hagaberg

Nu är programmet klart för vårens alla kulturkvällar. Kulturkvällarna hålls varannan onsdag med premiär den 22 februari. De startar kl 19 på kvällarna, insläppet börjar kl 18.30. Du köper biljett i entrén. Biljettpris 100 kr för vuxna, 50 kr för ungdomar upp till 20 år. Där finns också kaffe och gott fikabröd att köpa.

Läs mer här på hemsidan
Ladda ned programmet (PDF, 1.47 MB, ladda ned Adobe Reader)

Kulturkvällar länkbild program våren 2017

Nu kan du ansöka till höstens utbildningar

Du som är intresserad av att gå på någon av Hagabergs olika utbildningar kan nu göra en ansökan för hösten 2017.
Det gäller följande utbildningar:

  • Allmän kurs (ansök senast 30 april 2017)
  • Förberedande fritidsledarutbildning (ansök senast 15 maj 2017)
  • Fritidsledarutbildning med socialpedagogisk inriktning (ansök senast 15 april 2017)
  • Hälsopedagogutbildning (ansök senast 1 maj 2017)
  • Kyrkans grundkurs (ansök snarast)
  • Fristående kurs i Socialt arbete

Du ansöker genom att gå in på ansökningssidan.

 

Restaurang Kastanjen är nu öppen

Restaurang Kastanjen har nu åter öppnat efter att ha varit stängt under jul- och nyårshelgerna.

Du är välkommen måndag till fredag mellan kl 11.00 och 13.00.

Ta en titt på menyn och övrig info på Restaurang Kastanjen!

Den uppskattade salladsbuffén.

Den uppskattade salladsbuffén.