Förlängd ansökningstid

Senast 15/8 måste du söka till Allmän kurs eller Förberedande fritidsledarutbildning

Under sommaren kan du söka till allmän kurs och till förberedande fritidsledarutbildning. Sista ansökningsdag är 15 augusti.
Vår Studie- och yrkesvägledare Ida tar emot din ansökan i sommar, hon kontaktar dig för en intervju. Några klasser är snart fyllda så tänk på att inte vänta med din ansökan. Din ansökan behandlas i mån av plats, beroende på vilken kurs du söker.

Läs mer om utbildningarna
Ansök direkt

Sommarens språkcafé

Välkomna till sommarens språkcafé!

Utanför Gläntan kommer vi arrangera språkcafé i sommar. De hålls på torsdagar mellan kl 13 – 15 på följande datum:

På språkcafé får du utveckla din svenska genom samtal i smågrupper. Samtalet kommer att beröra olika aktuella frågor. Det kommer även att vara en del gemensamma aktiviteter. Naturligtvis dricker vi kaffe och te tillsammans.

JUNI JULI AUGUSTI
29 juni 6 juli 3 augusti
13 juli 10 augusti
20 juli 17 augusti
27 juli

Gläntan sommar

Söker du vandrarhem?

Välkommen att bo hos oss på Hagaberg!

Vi har renoverat flera rum och under sommaren kommer ytterligare ett våningsplan att få helt ny inredning och färgsättning. Det blir riktigt fint och mysigt!

Hagabergs vandrarhem har öppet året runt. Ring och boka på 08-550 910 45

Vandrarhem rum

Kom till Hagaberg och få vårkänslor!

Onsdagen den 3 maj kl. 19 kan du frossa i vårkänslor när Rosenborgsskolans duktiga musikelever sjunger in våren. Både gamla godingar och nyare sånger utlovas. Som vanligt går det att köpa fika på plats, och inträdet är 100 kr.

Dags att söka Hagabergs kurser!

Vad ska du göra i höst? Kanske hitta nya vägar till studier och jobb i en fin miljö och med trevliga människor i en annorlunda skolform. Nu är det dags att söka till utbildningarna på Hagabergs folkhögskola.

På Hagaberg kan du få grundläggande behörighet på Allmän kurs, läsa SFI, skaffa dig en yrkesutbildning som hälsopedagog eller fritidsledare, prova på studier i Startblocket, få en nystart på Livskunskap eller Origo efter psykosocialt tuffa tider, genomföra Kyrkans grundkurs på distans, gå bibelskola i en av våra filialer eller delta i en kortkurs för synskadade. Kurserna är många och med olika innehåll. En del är krävande yrkesutbildningar och andra syftar till återhämtning, men gemensamt är fokus på möte och samtal. Alla har något att bidra med och genom samtalet gör vi kunskapen till vår egen.

Läs mer om utbildningarna på http://www.hagaberg.fhsk.se/index.php/folkhogskola/
Ansök på http://hagaberg.fhsk.se/ansokan/

9 av 10 fritidsledare får jobb efter utbildningen

Ny undersökning:
Nio av tio fritidsledare får jobb efter examen Bland de som tog fritidsledarexamen under 2016 hade 90 procent en relevant anställning sex månader senare. Det visar en ny undersökning gjord av samverkansorganisationen Fritidsledarskolorna.

De flesta fritidsledare jobbar i skolan eller i olika former av fritidsverksamhet för barn och ungdomar. Arbetet spänner över många verksamhetsområden, från öppna fritidsgårdar och föreningsliv till boenden för barn och unga. Många fritidsledare jobbar också med särskilda målgrupper, exempelvis personer med funktionsnedsättning, ungdomar i långtidsarbetslöshet och nyanlända.

Vart tog de vägen 2017

Fritidsledarutbildningen på Hagaberg

Är du vår nya skoladministratör?

Skoladministratör – 100%

Vi söker en administratör med erfarenhet av ekonomi och skoladministrativt arbete. Du ser det positiva i mötet med människor och är lyhörd för människors behov och har ett gott bemötande av varje enskild individ.

Vi söker en skoladministratör med ansvarar för folkhögskolans hela kursadministration. I tjänsten ingår även bokföring, fakturering, statistikuppgifter samt att ta fram ekonomiska underlag. Erfarenhet från SchoolSoft är meriterande, programmet används för vår administration, dokumentation, intyg, redovisning samt kontakter med kursdeltagare och myndigheter. Du är strukturerad och har lätt för dialog och samverkan.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, som inleds som provanställning, med omfattningen 100 %. Planerat tillträde augusti 2017.

Övrigt
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

På Hagabergs folkhögskola finns allmän kurs, fritidsledarutbildning, hälsopedagogutbildning, livskunskap och kyrkans grundkurs. Vi har också svenska för invandrare (sfi), etableringskurs för nyanlända, studiemotiverande folkhögskolekurs, kurser för äldre synskadade och praktikplatser på Origo.

Hagaberg är också en konferensanläggning med egen restaurang och vandrarhem.

Hagabergs folkhögskola är en oas i Södertälje, en levande mötesplats och arena för bildning och viktiga samtal. Vi möter människor i olika åldrar, från olika kulturer och i olika skeden i livet. Folkhögskolan har den inomkyrkliga rörelsen EFS Mittsverige som huvudman.

Sista ansökningsdag: 2017-03-31
Vi tar emot ansökan via e-post: reception@hagaberg.org

För ytterligare information om tjänsten kontakta oss på 08-550 910 00
Skolledning bitr rektor Anders Claesson 08-550 910 09
Facklig representant Madlene Roth

 

Kontorsbild skoladministratör