Kulturkvällar

Dogge håller föredrag på kulturkväll i Hagabergshallen

På bilden ser vi Dogge Doggelito på en kulturkväll hösten 2015.

Välkommen till sex kulturkvällar i Hagabergshallen hösten 2016. Under kulturkvällarna har du chansen att möta flera intressanta personer. Kulturkvällarna börjar kl 19.00.

Biljetter

Biljetter köper du i entrén som har öppet från kl 18.30. Biljettpris 100 kronor för vuxna, 50 kronor för ungdomar upp till 20 år. I entrén kan du även köpa kaffe och gott fikabröd.

Program kulturkvällar hösten 2016

28 september – Karin Westerberg

KarinHösten 2015 fylldes vår lokal till bristningsgränsen när Karin Westerberg kom och sjöng och spelade för oss. Nu är hon tillbaka med ett nytt program med fina låtar ur sin stora och varierade repertoar!

Karin Westerberg spelade sedan tidig barndom piano och ett flertal andra instrument. En inbjudan att spela på Södertuna slott under gymnasietiden på Täljegymnasiet i Södertälje, ledde till en mångårig verksamhet som pianist och underhållare på en mängd platser, bland annat återkommande på Grand hotell i Stockholm.

Westerberg skivdebuterade våren 2007 med den egna singeln ”Rulla mig hem”, som har följts av ett flertal skivor. Hon har sedan vårsäsongen 2015 varit en av de pianospelande lagledarna i SVT:s ”Så ska det låta” och har även medverkat i underhållningsprogrammen Doobidoo och som huspianist i ”Stjärnor hos Babben”.

12 oktober – LBS Trio med Åsa Dellham

LBS TrioDet är inte ofta vi får höra traditionell akustisk jazz på våra kulturkvällar, men nu har tillfället kommit! LBS trio består av Olle Steinholtz på kontrabas, Morten Lassem på piano och Palle Björkman på trummor. Alla tre har spelat i mängder av olika sammanhang de senaste 40 åren. Mest känd är kanske Olle Steinholtz, för sina samarbeten med bland annat Elise Einarsdotter, Steve Dobragosz, Egba och Nils Sandström.

Den här kvällen kommer de att bjuda på kända melodier från George Gershwins stora låtskatt.  Speciell gäst är Åsa Dellham, känd från bl.a. Täljerevyn, som förgyller låtarna med sin fina sång.

26 oktober – Religionsdialog – ett samtal mellan Birgitta Winberg och Imam Mohammad Muslim Eneborg

ReligionsdialogBirgitta Winberg är präst och arbetar på Svenska kyrkans ”Centrum för religionsdialog”. Mohammad Muslim Eneborg är imam, konverterade till Islam vid 22 års ålder, och har sedan dess studerat islams teologi samt arabiska. Han har arbetat för dialog mellan muslimska, judiska och kristna samfund och vid flera tillfällen ombetts att kommentera aktuella frågor som rör islam och muslimer i Sverige av svenska medier. Han har även arbetat med imamutbildning för kvinnor.

Kvällen kommer att bli ett samtal kring kreativa möjligheter, vad som skiljer och förenar oss, och hur vi motverkar fanatism och negativa krafter.

9 november – Christian Unge

Christian UngeChristian Unge är överläkare på akuten vid Karolinska sjukhuset i Huddinge och författare till spänningsromanerna Turkanarapporten, Kongospår och Saharasyndromet som hittills sålt i över 30 000 ex. Han har jobbat för Läkare utan gränser i Afrika och disputerade 2010 i Global Hälsa för Hans Rosling m fl. Christian ligger även bakom den populära podden ”Ronden”.

Denna kväll kommer han att berätta om sitt arbete i Afrika, hur han kom in på skrivandet och beskriva sin skrivandeprocess. Det kommer att finnas möjlighet för frågor och diskussion.

Varje besökare kommer att få en av Christians böcker, så länge lagret räcker!

23 november – Peter Halldorf

Peter HalldorfPeter Halldorf är pastor i Pingströrelsen. Han är redaktör för tidskriften Pilgrim. På Nya Slottet i Bjärka-Säby leder han, tillsammans med en kommunitet, retreater och ekumeniska uppbyggelsemöten som samlar många människor från olika kyrkor och samfund. Han är också författare till ett stort antal böcker om lärjungaskap, det inre livet och den tidiga kyrkans historia.

Peter Halldorf kommer att tala över temat ”Därför sörjer jorden och himlen svartnar därovanför.”  – om en en kontemplativ livshållning och vår solidaritet med skapelsen.

7 december – Soulful Sisters

Soulful SistersSoulful Sisters är Kitte Ström, Nina Tellander och Åsa Wännström tillsammans med pianisten Micael Zingmark. Åsa Wännström är biträdande rektor på Kulturama, grundare av Immanuel Gospel och arbetar som körinspiratör. Nina Tellander är sångerska, leder idag Immanuel Gospel och har tidigare lett Södertälje Gospel. Kitte Ström är sångerska , körinspiratör och lärare på Kulturama. Micael Zingmark är en fantastisk gospelpianist som arbetat med många olika körer och artister.

Under kvällen bjuder de på sång och musik för själen, för glädjen och för hoppet! En blandning av soul, gospel, ballader, julsånger, egenskrivet och lånat, allt med energi och ett medryckande sväng!