Kulturkvällar

Dogge håller föredrag på kulturkväll i Hagabergshallen

På bilden ser vi Dogge Doggelito på en kulturkväll hösten 2015.

Välkommen till sex kulturkvällar i Hagabergshallen hösten 2017. Under kulturkvällarna har du chansen att möta flera intressanta personer. Kulturkvällarna börjar kl 19.00.

Biljetter

Biljetter köper du i entrén som har öppet från kl 18.30. Biljettpris 100 kr för vuxna, 50 kr för ungdomar upp till 20 år. I entrén kan du även köpa kaffe och gott fikabröd.

Ladda ned hela programmet (PDF, 1 MB, ladda ned Adobe Reader)

Program kulturkvällar hösten 2017

20 september – Agneta Lagercrantz

Agneta LagercrantzNär poliser, vårdpersonal och andra inte kan ge det bemötande de ser att en annan människa behöver – då kan det dåliga samvetet bli som en tung
ryggsäck. Det kallas samvetsstress och är den mest betydelsefulla faktorn för utbrändhet, enligt forskning i Umeå. Om detta och mycket annat handlar
boken ”Självmedkänsla” som Agneta Lagercrantz skrivit, och som hon kommer att berätta om ikväll.

Agneta är känd som redaktör för Idagsidan i SvD, där hon vunnit priser för sin rapportering om religionsfrågor i sekulär press. Sedan 2014 arbetar hon
som författare, frilansjournalist och föreläsare.

Kom och lyssna på denna fantastiska föreläsare och lär dig mer om detta viktiga ämne!

4 okt – ÖB

Micael BydénHan är utbildad stridspilot, har flugit 1500 timmar i Viggen, chefat för farliga fredsbevarande insatser i Afghanistan och leder det dagliga arbetet med ökade spänningar och omvärldshot – ändå prioriterar svenska försvarets överbefälhavare Micael Bydén att komma till oss på Hagaberg!

Ikväll berättar han och svarar på frågor om den nya säkerhetssituationen, försvarets uppgift som fredsbevarande kraft och mycket annat.

Missa inte denna unika möjlighet att, på nära håll, möta en av Sveriges viktigaste personer!

18 okt – Anders Sjöberg

Anders SjöbergDenna kväll, får vi med hjälp av Dan Anderssons dikter och sånger, ta del av ett program om livet och döden, kampen, ångesten, kärleken och brottningen med tillvaron.

Anders Sjöberg, trubadur med djupa bastoner i registret, berättar om och framför sånger av poeten, som han även spelat in på en CD. Betoningen ligger på de dikter och sånger av Dan Andersson som inte är så kända för allmänheten, men var inte oroliga, ”Omkring Tiggarn från Luossa” kommer att finnas med i programmet tillsammans med andra guldkorn.

Kom och njut av några av de vackraste svenska visorna!

8 nov – Blueskväll med Knut Fischer Bluesband och kör

Knut Fischer BluesbandKnut Fischer är av vissa känd som ”Bluesprästen”. I många år har han använt sig av blues som inslag i gudstjänster och samlingar. Knut har också skrivit många fina låtar med texter som berör tron och livets mysterier.

Ikväll bjuds det på blues och visor med Knuts svängiga 7-manna (-och kvinno) band och en liten kör. Vi kommer att få höra bluesklassiker, låtar av bl.a. Carole King och Stevie Wonder, samt givetvis Knuts egna låtar.

Denna kväll är det fri entré!

22 nov – All Saints Gospel

All Saints GospelOm man googlar på ordet gospel kan man t.ex. få upp ”Gospel betyder evangelium, som i sin tur betyder ”glatt budskap”, och det är det som är själva kärnan i gospelmusiken”. Att detta är sant kan man inte tveka på när man hör och ser All Saints Gospel!

Kören som består av ett 20-tal gospelfantaster leds av den skönsjungande och inspirerande ledaren Beatrisa Hellström. Kören har sin hemvist i Alla Helgons Kyrka i Östertälje, denna kväll har de också med sig ett svängigt komp.

Kom ikväll och upplev gospelglädjen!

6 dec – David Thurfjell

David ThurfjellMan är döpt och konfirmerad i Svenska kyrkan, gifter sig kyrkligt och firar kristna högtider. Ändå anser man sig inte vara särskilt troende, kallar sig inte kristen och är absolut inte ”religiös”. Hur har det blivit så?

David Thurfjell är professor i religionsvetenskap och har skrivit den uppmärksammade boken ”Det gudlösa folket – de postkristna svenskarna och religionen” som debatterats både i DN och SvD och handlar om religionsattityder i det avkristnade Sverige.

Ta chansen att få lyssna till denna duktiga föreläsare som pratar om detta viktiga ämne!