Viktigt att veta om Kyrkans grundkurs

Ansökan

Du ansöker till utbildningen via ett digitalt formulär på vår ansökningssida. Sista ansökningsdag är den 15 oktober 2017.

Antagning

Det brukar vara många som söker till Svenska kyrkans grundkurs på Hagaberg. Var därför noggrann med att skicka in din ansökan i tid. Vi planerar för att ta emot cirka 25 stycken kursdeltagare.

Utbildningskostnader

Kursen har en allmän avgift på 350 kr som faktureras vid kursstart. Kostnader för inköp av läroböcker tillkommer. Litteraturlista skickas under vecka 50 till alla som tackat ja till sin plats. Maten är obligatoriskt och kostar 650 kronor per träff, även för dig som bor på vandrarhemmet. I matpaketet ingår tre luncher, två middagar, tre fika samt frukt lördag eftermiddag. Du kan även köpa fika i skolans café Oasen på vardagar.

Boende

Du som läser distanskursen kan bo på vårt vandrarhem vid närträffarna. Boende bokas av den enskilde studenten. I boendet ingår frukost och kvällsfika.

  • Boende i enkelrum: 750 kr per person och närträff.
  • Boende i dubbelrum: 525 kr per person och närträff.

Kursintyg

Efter avslutad kurs utfärdas ett kursintyg till dig som genomför kursen på ett ändamålsenligt sätt. För godkänt på Svenska kyrkans grundkurs krävs att:

  • Samtliga uppgifter är genomförda utifrån de riktlinjer som lärare satt upp som kriterier för respektive kurs.
  • Den totala frånvaron ej överstiger 80 %.

Mer information

Susanne Åström är kursansvarig för Kyrkans grundkurs på Hagabergs folkhögskola och svarar på frågor kring utbildningen på telefon 073-411 77 37 eller säkrast via e-post.