Viktigt att veta

Läsårstider

Kursen börjar den 28 augusti och pågår fram till 20 december 2017. Vårterminen startar den 11 januari och pågår till den 8 juni 2018. Sista ansökningsdag är den 15 maj 2017.

Skoldagen

Skoldagen börjar tidigast kl 8.45 och slutar senast kl 16.30. Det är normalt tre lektionspass per dag, varje lektion är 90 minuter. Vi har lunchrast i 60 minuter, då kan du äta i skolans restaurang eller ha med egen mat. Det finns även en cafeteria på skolan där enklare mat kan köpas.

Det skolgemensamma

I dina studier på folkhögskola så ingår det skolgemensamma aktiviteter. I dessa får du utifrån olika teman möta studerande från andra kurser. Utifrån fritidsledarens yrkesroll så är dessa möten både berikande och kvalificerande.

Drogfritt

På Hagabergs folkhögskola har vi en drogfri miljö. Därför har vi som krav att alla som söker sig till oss är beredda att bidra till detta. Du som har varit beroende av droger av något slag är välkommen då du har varit drogfri i två år. Se till att någon av dina referenser i så fall kan intyga detta.

Behörighet

För att kunna klara studierna på den Förberedande fritidsledarutbildningen behöver du ha klarat av motsvarande 2 år (1600 p) med godkänt resultat på ett gymnasieprogram eller motsvarande. Du som inte är svensk medborgare behöver uppehållstillstånd för att studera hos oss.

Närvaro

För att kunna tillgodogöra sig utbildningen räknar vi med att du är närvarande på samtliga schemalagda moment.

Ansökan

Ansökan görs enkelt via ett digitalt formulär på vår ansökningssida. Tänk på att du ska bifoga:

  • Personbevis.
  • Betyg från tidigare kurser.
  • Intyg om kurser och anställningar.
  • I de fall intyg/betyg saknas – skriv i ansökan vilka skolor du gått även i hemlandet.
  • Namn, telefon och adress till två referenser.
  • Personligt brev.

Allmänna kostnader

På den förberedande fritidsledarutbildningen har vi en allmän avgift på 700 kr. Kostnader för litteratur och resor till studiebesök tillkommer. Lunch erbjuds till en kostnad från 55 kr per dag.

Internatkostnad

Inackordering kostar från 3 500 kr per månad. Frukost ingår under dagar med undervisning.

Mer information

Vill du veta mer? Kontakta: Pierre Rubensson