Förberedande fritidsledarutbildning

Glada fritidsledarstuderande på lektion.
Är en kurs för dig som vill utbilda dig till fritidsledare på Hagabergs folkhögskola men som saknar formell kompetens: Det vill säga den behörighet eller erfarenhet som krävs för att bli antagen.

Utbildningen är på heltid under två terminer och ska ge kunskaper och praktisk träning (reell kompetens) som förbereder dig för vår tvååriga fritidsledarutbildning med socialpedagogisk inriktning.

Den förberedande fritidsledarutbildningen är både teoretisk och praktisk och innehåller delar och moment där du både läser, skriver och diskuterar. Regelbundet kommer du också ut till yrkesnära verksamhet genom studiebesök och praktik.

Efter utbildningen

Efter två terminers studier ökar du dina chanser att via reell kompetens bli antagen till fritidsledarutbildningen på Hagabergs folkhögskola. Därefter har du bra förutsättningar för att få arbete som examinerad fritidsledare.

Ansökan

Du ansöker till utbildningen via ett digitalt formulär på vår ansökningssida. Sista ansökningsdag är 15 maj. Utbildningen berättigar dig till att ansöka om studiestöd hos CSN.
(Ansökningar som kommer in under sommaren handläggs i augusti)

Mer information

Undrar du över något, kontakta då: Pierre Rubensson