Förberedande fritidsledarutbildning

Glada fritidsledarstuderande på lektion.
Förberedande fritidsledarutbildning är en kurs för dig som vill utbilda dig till fritidsledare på Hagabergs folkhögskola men som saknar formell behörighet. Det vill säga den grundläggande och särskilda behörighet till fritidsledarutbildningen som krävs för att bli antagen. För mer information om behörigheter, klicka här.

Förberedande fritidsledarutbildning är på heltid under två terminer och ska ge kunskaper och praktisk träning (reell kompetens) som förbereder dig för vår tvååriga fritidsledarutbildning med socialpedagogisk inriktning.

Den förberedande fritidsledarutbildningen är både teoretisk och praktisk och innehåller delar och moment där du läser, skriver och diskuterar. Regelbundet kommer du också ut till yrkesnära verksamhet genom studiebesök och praktik.

Efter utbildningen

Efter två terminers studier ökar du dina chanser att via reell kompetens bli antagen till fritidsledarutbildningen på Hagabergs folkhögskola. Därefter har du bra förutsättningar för att få arbete som fritidsledare. Vart deltagarna med examen från Fritidsledarutbildningen tar vägen kan du läsa om här.

Ansökan

Du ansöker till utbildningen via ett digitalt formulär på vår ansökningssida. Sista ansökningsdag är 1 maj. Utbildningen berättigar dig till att ansöka om studiestöd hos CSN.

Notera att ansökningar som kommer in till osa under sommaren handläggs i augusti.

Mer information

Undrar du över något? Kontakta Pierre Rubensson