Etableringskurs

Studerande

I februari 2017 börjar en ny omgång av etableringskurs på Hagabergs folkhögskola. Under ett halvår bereds då plats för 22 nyanlända personer med arabiska som modersmål att läsa svenska, samhällsorienterande ämnen och lär sig mer om den svenska arbetsmarknaden.

Sedan 2014 har regeringen satsat på en etableringskurs för nyanlända på folkhögskola. Kursen är ett samarbete mellan Folkbildningsrådet och Arbetsförmedlingen som fortsätter under 2017. Etableringskursen ska vara särskilt anpassade sammanhållna utbildningar på folkhögskolor som anordnas för nyanlända invandrare som omfattas av etableringsuppdraget. Den ska bland annat innehålla svenska samt orienterande och arbetsförberedande insatser. Under 2015 gick 29 personer på Hagabergs folkhögskolas etableringskurs, våren 2017 finns plats för ytterligare 22 personer och till hösten beräknas ytterligare 22 erbjudas plats.

Ansökan

Deltagarna på kursen anvisas från Arbetsförmedlingens etableringsenhet. Det går alltså inte att söka kursen via skolan.

Din kontaktperson på Arbetsförmedlingen i Södertälje är Clas Kampe. Kontakta Clas för alla frågor som rör Etableringskursen, tfn 010-488 85 02.