Lärare sökes till fritidsledarutbildning

Hagabergs folkhögskola

Hagabergs folkhögskola i Södertälje söker lärare till fritidsledarutbildningen

Vår fritidsledarutbildning har socialpedagogisk inriktning, och vi söker dig som vill vara med att utveckla denna. Vi arbetar med tematiska delkurser där olika ämnesområden behandlas under 3-5 veckor. Då flera av utbildningarna är på eftergymnasial nivå vill vi att du kan ta dig an både teori och mer praktiska ledarträningsmoment.

Vårt arbetssätt innebär att du behöver vara bra på att jobba i grupp, komma med idéer, se helheter samt vara beredd att verka för de studerandes personliga utveckling. Då vi är involverade i flera klasser samtidigt behöver du vara bra på struktur och framförhållning.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av civilsamhällsfrågor alternativt arbete inom kultur-och fritidssektorn. Du brinner för folkbildning och har ett starkt samhällsengagemang. En närhet till vår kyrkliga profil är meriterande.

Planerat tillträde är i augusti 2017. Tjänsten är en visstidsanställning under läsåret 2017-18 med möjlighet till förlängning. Omfattning på tjänsten är 100%; kan bli ytterligare en tjänst på deltid.

Ansökan senast 23/6 2017. Vi intervjuar löpande. Ansökan ska innehålla personuppgifter, CV och referenser och mailas till reception@hagaberg.org Märk ansökan “Ansökan F-lärare”.

Hagabergs folkhögskola är en oas i Södertälje, levande mötesplats och arena för bildning och viktiga samtal. Vi möter människor i olika åldrar, från olika kulturer och i olika skeden av livet. Hagaberg har den inomkyrkliga rörelsen EFS Mittsverige som huvudman. Med sitt utbud av kurser och verksamheter i samverkan och dialog med närsamhället, är Hagabergs folkhögskola en tydlig aktör i Södertälje och närliggande kommuner, liksom för kyrkor och organisationer.

För ytterligare information: Gunilla Larsson (rektor) 073-183 36 49 eller Pierre Rubensson (kursansvarig) 079-333 70 21. Facklig företrädare för Förbundet folkhögskollärarna är Madlene Roth som nås via växeln 08-550 910 00.